14.7.2013

30 päivää kirjoja - Day 3

3. päivä - Lempikirjasarjasi

Monia sarjoja tuli tätä miettiessä mieleen (Twilight, Potterit, Nälkäpeli,..), mutta vain yksi pääsee ansaitulle palkintopallille ja se on.. drumrolling please....

                                              Cassandra Clare - Varjojen kaupungit

(x)
Sarja, joka oli alunperin tarkoitettu trilogiaksi odottelee nyt kuudennen ja viimeisen osan julkaisua vuonna 2014. Faneilla ei ainakaan ole mitään valittamista, vaikka sarja onkin vähän venähtänyt.

Itse olen lukenut sarjan neljä ensimmäistä osaa (Luukaupunki, Tuhkakaupunki, Lasikaupunki & Langenneiden enkelten kaupunki) ja tuo neljäs löytyy omastakin hyllystä, loput on sitten hankinnassa ;) Viides osa (joka näin by the way tulee ymmärtämäni mukaan huomenna suomeksi kauppoihin. Sinne siis!) on nimeltään Kadotetut sielut ja viimeisin on The City of heavenly fire (= Jumalaisen tulen kaupunki tai jotain sinnepäin).

Huh, mistäs nyt edes aloittaisin. Kirjassa on fantasiaa, romantiikkaa, jännitystä,... Aika perustavaraa kyllä, mutta Claren kirjoittamana? Jotain niin paljon enemmän. 

Rakastan kirjan henkilöiden suhteita ja niiden monimutkaisuutta ja ideaa kokonaan toisesta ulottuvuudesta, joka on kokoajan läsnä, mutta vain näkymättömissä. Clary (kirjan päähenkilö, joka on tyttö hädässä mutta myös sankari), riimut, varjometsästäjät ja heidän historiansa, hellyyttävä Simon (Claryn paras ystävä), Jace (... voi Jace) ja monet, monet muut hahmot ja heidän tarinansa, ovat jotain jotka tekevät tästä tarinasta niin kiehtovan ja rakkaan. 

Jännityspuoli on myös kohillaan läheltä piti -tilanteiden ja cliffhangereiden ansiosta.

That's that ja huomiseen :) 

- Piia -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti