27.5.2014

One Year Gone

Kirjailija Rebecca Dessertine
Julkaistu 2011
Arvostelu: * * *

One Year Gone perustuu CW:n Supernatural sarjaan ja keskittyy erityisesti kausien 5 ja 6 väliseen vuoteen, josta sarjan katsojat eivät hirveän paljon saa tietää. Sarjan faneille kirja on siis erinomainen tilaisuus saada ymmärtää paremmin mitä vuoden aikana tapahtui ja myös mitä Sam koki helvetissä ja miten se vaikuttaa häneen, kuin myös mitkä Deanin tunteet ovat hänen yrittäessään elää onnellista ja normaalia perhe-elämää.

( Esipuheen on kirjoittanut Eric Kripke, joka oli erityistä herkkua, näin sarjan superfanille ainakin (; )

Rehellisesti sanottuna One Year Gone oli.. ihan OK lukukokemuksena. Kirjan parhaat piirteet syntyivät hahmoista, ja juonellisesti se oli myös nautittava, mutta kirjoituspuoli jätti jotenkin happaman maun suuhun.

Dessertine on Supernatural sarjan tuottajan Kripken assistentti (niinkuin kirjan takakansi kertoo) ja tuntee Samin ja Deanin kyllä ihan läpikotaaltaan, ja kirjoittaa kyllä heistä hyvin, mutta muuten Dessertinen tyyliin en lämmennyt. Kirja tuntui osin pakotetulta ja nopeasti toteutetulta. Kirja jatkaa sarjan kauhu-tyyliä, mutta se ei oikein välity lukijalle. Taistelukohtauksen klukeminen ei saanut itsessäni aikaan muuta kuin naurunpurskahduksia - Deanin kamppailu yliluonnollista vastaan ja läheltä-piti tilanteet olivat ylidramaattisia ja huonosti kuvailtuja. Dessertinen tyyli kirjan alussa taas oli kuin toisesta maailmasta: hyytävä kohtaaminen sai lukijan varuilleen ja itse jännitin mitä tapahtuisi seuravaaksi.

Sisällöllisesti kirja on kuitenkin arvokas, se on arkailematon ja nostaa esiin asioita - erityisesti Samin ajasta Luciferin leikkikaluna - joita sarja ja ihmiset eivät uskaltaneet sanoa ääneen.

Ehkä tämä tökki lähinnä sen takia, että en yleensä lue kauhu-kirjoja, joten en ole tottunut joihinkin piirteisiin, joita niillä tapaa olla. Who knows?

- Piia -

psst. Asiasta kiinnostuneille, valitettavasti kirjaa ei myydä kuin englannin kielellä. Helpoin paikka ostaa on varmaankin Amazon, josta itsellenikin tämän nappasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti